Ofis çalışanları mutlu değil: Siz de daha mutlu olacağınız bir ofis için maaşınızda indirimi kabul eder miydiniz?
2 mins read

Ofis çalışanları mutlu değil: Siz de daha mutlu olacağınız bir ofis için maaşınızda indirimi kabul eder miydiniz?

HP tarafından hazırlanan ve “dünyanın işle ilişkisinin kırılma noktasında olduğunu” iddia eden bir rapor, küresel çapta çalışanların memnuniyetsizliğinin ve mutsuzluğunun endişe verici boyutlarını ortaya koydu.

İnsanların işle olan ilişkilerinin 50’den fazla yönünü analiz eden ve 12 ülkede 15.000’den fazla çalışanın katıldığı araştırma, IT çalışanlarının sadece dörtte birinin (%27) işle sağlıklı bir ilişki içinde olduğunu ortaya koydu.

HP ayrıca, çalışanların çoğunluğunun (%83) iş yerinde daha mutlu olmak için maaşlarında bir düşüşü göze alabileceklerini belirtiyor.

Tipik tam zamanlı çalışanların çoğu günlerinin sekiz saatini ya da üçte birini geleneksel ve ilham verici olmayan bir ofiste masa başında oturarak geçiriyor. Aşırı çalışılan bir dünyada, çalışanların %55’i öz-değer ve zihinsel esenlikle mücadele ederken, %45’i iş nedeniyle kişisel ilişkilerinin zarar gördüğünü belirtiyor.

Rapora göre zayıf liderlik, çalışanlara yeterince değer verilmemesi ve saygı gösterilmemesi, beceri ve kişisel gelişim fırsatlarının eksikliği ve hibrit işle ilgili kötü kararlar, ezici memnuniyetsizlik duygusuna katkıda bulunan faktörler.

HP’nin araştırmasının kapsadığı 12 ülke arasında Hindistan, IT çalışanlarının %50’sinin sağlıklı bir iş ilişkisine sahip olmasıyla en iyi ülke olarak kaydedildi. Japonya ise sadece %5’inin sağlıklı bir ilişkiye sahip olmasıyla en alt sıralarda yer aldı. Analiz edilen diğer ülkeler arasında ABD (%28), İngiltere (%25), Kanada (%23) ve Avustralya (%22) yer alıyor.

Mutsuz çalışanların genellikle asgari düzeyde çaba göstermesi, daha az üretken olması veya şirketten ayrılmayı düşünmesi, işletmelerin daha olumlu bir ortam yaratması gerektiğini gösteriyor. Pandemi sonrası dünyada çalışanlar, daha fazla özerklik, daha fazla fırsat ve şirketlerinin en yeni nesil yapay zeka araçları da dahil olmak üzere doğru araçlara yatırım yapmasını istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir